Elnöki köszöntő

Tisztelt Látogató!

Tisztelt Vállalkozók. leendő Vállalkozók, Őstermelők!

 

Köszöntjük Önt honlapunkon, amellyel vállalkozásokat segítő Alapítványunk szerteágazó sokrétű tevékenységéről tájékozódhat, melyekkel a mikro-, kis- és középvállalkozások számára személyre szabott szolgáltatásokat igyekszik biztosítani.  A PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítványt a megyék között elsőként, 1990-ben 15 megyei szervezet alapította, széles társadalmi bázist képviselve azzal a céllal, hogy piaci átalakulásokhoz szükséges szakértelem koncentrálásával az alakuló vállalkozásokat támogassa, a megyébe bevonható forrásokat optimalizálja.

Az Alapítvány kezdeti működésének kiemelkedő eredménye a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány hálózatának égisze alatt a PHARE program sikeres működtetése, mely a jelenlegi szolgáltatások strukturális alapját jelentette. Az ezen forrásból finanszírozott projektek – alap és emelt szintű tanácsadás, inkubátorház program, mikrohitel – az alakuló és a már működő vállalkozások támogatását, forrással és információval való ellátását folyamatosan, magas színvonalon biztosították. Büszkék vagyunk arra, hogy a hatékonyan működő szolgáltatások alapja a világosan megfogalmazott küldetés, a stratégiai és operatív célok, valamint az ezekhez illeszkedő szabályozott szervezeti keretek, melynek a munkájukban elhivatott, kompetens munkatársak hiteles közvetítői. 

Alapítványunkra mindig pezsgő élet volt jellemző, és jellemző a mai napig. Sokirányú tevékenységet végzünk első perctől, változatos programok keretében a kezdetektől nyújt az Alapítvány alap és emelt szintű tanácsadást, támogatott mikrohitel forrásokat közvetít az Országos és Helyi Mikrohitel Alapokból, de részt vett a Széchenyi Hitel és Új Magyarország Mikrohitel, valamint a Kombinált Mikrohitel programokban is. Vállalkozói Inkubátorházat működtet, projektmenedzselés terén az Alapítvány számos mezőgazdasági, turisztikai, ipari, és beszállítói programot kezdeményezett és menedzselt. A nemzetközi kapcsolatai révén jelenleg is működteti az 1999-től működő Euro Info Center – később Enterprise Europe Network – irodáját, mely többek között nemzetközi üzleti partnerközvetítéssel járul hozzá a megye a régió gazdasági fejlődéséhez.

 Honlapunkon ajánljuk a PRIMOM Alapítvány szakmai programjait Önnek, a vállalkozóknak, azzal a biztos tudattal, hogy gazdasági megerősödésükhöz jelentősen hozzájárulhatunk, és tanácsainkkal, forrásainkkal támogatjuk fejlődésüket, ezzel erősítve a megyei gazdaságfejlesztési intézkedések hatékonyságát.

  

 

Czomba Csaba

Kuratórium elnöke
Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom