Mikrohitel workshop - Mikrofinanszírozó szervezetek nemzetközi találkozója- 2019.11.19
Mikrohitel workshop - Mikrofinanszírozó szervezetek nemzetközi találkozója

2019. november 14-15-én a PRIMOM Alapítvány az Európai Bizottság támogatásával szervezte meg azt a nemzetközi szakmai konferenciát, melynek fő témája a mikrohitelezés jelene és jövője.

A konferencia különös aktualitása, hogy a PRIMOM Alapítvány hazánkban elsőként nyerte el három évre az Európai Bizottság „Az Európai mikrohitelezési eljárási és beszámolási szabvány” teljesítését igazoló tanúsítványát, melynek célja a 28 uniós tagállamban az egységes standard alapján történő mikrofinanszírozás. A szakmai program meghívottjai hazai és nemzetközi szervezetek, melyek a mikrovállalkozások számára biztosítnak forrásokat, kiemelt figyelmet fordítva azokra a gazdálkodókra, melyek valamilyen okból nem kaphatnak kereskedelmi banki hitelt, pl. kezdő vállalkozóként nincs még egy lezárt üzleti évük.

A mikrofinanszírozás közel 25 éves múltra tekint vissza, melynek során Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint ötezer vállalkozás fejleszthette üzleti tevékenységét, növekedhetett a hitel igénybevételével. A PRIMOM Alapítvány az Országos Mikrohitel mellett - melyhez a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány nyújt forrást - jelentős saját forrásból is biztosít a megyei vállalkozásoknak Helyi Mikrohitelt, mely országosan szinte egyedülálló módon agrárvállalkozások, családi gazdálkodók és őstermelők számára is elérhető.

 

A szakmai konferencián a plenáris ülések mellett lehetőség volt a résztvevő szervezetek közötti jó gyakorlatok cseréjére, a nemzetközi szabvány megszerzéséhez kapcsolódó tapasztalatok megosztására, valamint a hatékony ügyfélkapcsolatokat támogató munkamódszerek megismerésére is.

A workshop második napján két, a PRIMOM Alapítvány által forráshoz juttatott vállalkozást is meglátogattak a résztvevők. 

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom