A PRIMOM az első Magyarországon- 2019.05.07
A PRIMOM az első Magyarországon

A PRIMOM Alapítvány 2019.03.19.-én Magyarországon elsőként kapta meg az Európai Bizottság "Az európai mikrohitelezési eljárási és beszámolási szabvány" teljesítését igazoló tanúsítványát.

A PRIMOM Alapítvány 2019.03.19.-én Magyarországon elsőként - négyéves kitartó munka eredményeképpen - kapta meg az Európai Bizottság "Az európai mikrohitelezési eljárási és beszámolási szabvány" teljesítését igazoló tanúsítványát. A tanúsítvány 3 évre szól.

A szabvány kibocsájtásának célja, hogy az Európai Unió mikrofinanszírozó szervezetei a 28 tagállamban egységes standard alapján működjenek, melyeknek köszönhetően  javul a finanszírozási lehetőségük, fenn tudják tartani, illetve emelni tudják az általa nyújtott szolgáltatások színvonalát, fenntarthatóságát.  

A PRIMOM Alapítvány 2015-ben sikeresen pályázott az Európai Befektetési Bank által meghirdetett EaSI (A foglalkoztatás és a szociális innováció európai programja)Technical Assistance programra. A pályázat keretében a MicroFinanza Rating olasz auditor átvilágította az Alapítvány működését (elsősorban a mikrohitelezési tevékenységet), melyről értékelést készítettek. Az értékelés során feltárt hiányosságokra, gyenge pontok fejlesztésére a német Frankfurt School képzést tartott a kollégák számára, a következő témákra fókuszálva: jó vezetés, stratégiai tervezés, kockázatkezelés, humánpolitika.

A szabvány bevezetése sokkal átláthatóbbá és hatékonyabbá tette a működésünket, a továbbiakban azt is várjuk a minősítéstől, hogy támogatja a megyénkbe hozható, vállalkozásokat segítő források megszerzését.

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom