Szolgáltatásaink

MIKROHITEL

A PRIMOM Alapítvány működésének egyik meghatározó része a mikrohitel, mely kedvező fejlesztési forrást biztosít mind a működő mind pedig a kezdő vállalkozások számára. A mikrohitel finanszírozási lehetőséget kínál azon vállalkozások fejlesztéséhez is, melyek nem juthatnak banki hitelhez. A hitel célja a mikrovállalkozások számára egyedi forrás biztosítása kiszámítható, kedvező visszafizetési feltételek mellett. A konstrukció az Európai Uniós projektek megvalósításához is segítséget nyújthat, mivel a pályázatokhoz szükséges önerőt ebből finanszírozhatják. Emellett a PRIMOM Alapítvány által nyújtott hitel segíti a vállalkozások fejlődését, pénzügyi erősödését, hogy azok mielőbb a kereskedelmi bankok ügyfeleivé válhassanak.

RÉSZLETEK

 

TANÁCSADÓ ÉS INFORMÁCIÓ SZOLGÁLTATÁS

A vállalkozói tanácsadás – beleértve a vállalkozóvá váláshoz szükséges információk átadását is – az Alapítvány megalakulása óta meghatározó szerepet tölt be a tevékenységek sorában. A tanácsadás során a vállalkozások alap és emelt szinten vehetik igénybe a szakértők közreműködését gazdasági fejlődésüknek megfelelő ütemben. Napjainkban a scale-up és a start-up vállalkozások számának növekedéséhez igazodva törekszünk a változó igényeket kielégíteni. Ennek érdeklében számos szakmai szervezettel működünk együtt, hogy az érdeklődők számára komplex, mindenre kiterjedő információkat biztosíthassunk hazai és nemzetközi vonatkozásban egyaránt. A tanácsadás részeként hazai és nemzetközi pályázati és támogatási lehetőségekről, szakmai programokon való részvételi lehetőségekről egyaránt kaphatnak tájékoztatást a vállalkozások. Igény szerint az Alapítvány szakértő munkatársai a forráshoz jutási lehetőségeken túl teljeskörű pályázati tanácsadása keretében akár az ötlet alapján el is készítik a benyújtandó dokumentumot, de segítséget tudnak nyújtani a megvalósítás időszakában is.

a) Nemzetközi kapcsolatok – Enterprise Europe Network
Az Enterprise Europe Network irodahálózata a világ 67 országában, mintegy 3000 tanácsadóval áll a nemzetközi kapcsolataikat bővíteni szándékozó vállalkozások rendelkezésére. A magas színvonalú szolgáltatások között a nemzetköz i partnerkeresés éppen olyan hangsúlyos, mint a projektpartner-közvetítés, vagy az országinformációk biztosítása. Az Alapítvány közel 20 éve működteti a brüsszeli központú hálózat helyi irodáját, kiemelt figyelmet fordítva az agrár-élelmiszeripari szektorra. Ha Ön partnert keres, termékei számára új, külföldi piacokat kutat fel vegye igénybe térítésmentes szolgáltatásainkat. Az Alapítvány közel 20 éve működteti a nemzetközi irodát, melyet részben az Európai Unió is támogat. Az iroda számos megyei vállalkozás számára biztosított eddig is és a jövőben is szakmai információkat, tanácsadást nemzetközi vonatkozásban, mely szervezesen illeszkedik az Alapítvány tanácsadói tevékenységéhez.

Az EEN iroda szolgáltatásai

 

b) Nemzetközi kapcsolatok – Magyar-román Tanácsadó Iroda
A Magyar-román vállalkozói iroda 2015. december 1. óta működik az Alapítvány gondozásában. Az iroda kialakítására Szatmárnémeti Város Önkormányzatával együtt nyílt lehetőségünk a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. keretében. Az irodában olyan vállalkozói-szolgáltatás valósul meg, ahol ingyenes szolgáltatások biztosítása teszi lehetővé a magyar-román KKV-k üzleti együttműködéseinek erősödését, a gazdasági versenyképességük növelését, piaci pozíciójuk javítását, vállalkozói kultúrájuk fejlesztését, piaci expanziót támogató ismeretek elsajátítását. Feladatul tűzte ki a két partner, hogy a határmenti vállalkozásokat segítő szervezetek között sokkal szorosabbra fűzzék az együttműködést, hogy a jövőben több, sikeres vállalkozássegítő és élénkítő projekt valósulhasson meg. 

A Magyar-Román Tanácsadó iroda szolgáltatásai

 

c) Őstermelő.com
Az őstermelő.com szakmai portálunk célja az agrár és élelmiszeripari vállalkozások számára nyújtott szakmai információk mellett új kutatási eredmények gyakorlati hasznosításának bemutatása, szakértők tolmácsolásában az aktuális termelőket, feldolgozókat érintő változások, jogszabályok érthető ismertetése. Az oldalon az információk mellett az olvasóknak lehetősége van kérdéseket feltenni szakértőink számára, de aktuális programokról is tájékozódhatnak.

Őstermelő.com

 


INKUBÁTORHÁZ

 A PRIMOM Alapítvány megalakulása óta kiemelt feladatának tekinti azon induló vállalkozások támogatását is, melyek számára nem minden esetben áll rendelkezésre a megfelelő infrastruktúra, iroda vagy műhely. Éppen ezért hozták létre a nyíregyházi inkubátorházat, ahol kedvező bérleti díjakkal, és a mi ennél is fontosabb komplex irodai szolgáltatásokkal, személyre szabott tanácsadással támogatják a tanácsadók a vállalkozások működését a kezdetektől.

A vállalkozók mellett, társszervezetek számára is rendelkezésre állnak az akár partnertalálkozók szervezésére is alkalmas, tanácsterem, konferenciaterem, vagy tárgyaló, ahol személyes közreműködéssel is állnak rendelkezésre a munkatársak, akár komplex rendezvényszervezéssel kiegészítve a szolgáltatást.

Kiadó irodák


Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom