INKUBÁTORHÁZ - Az Inkubátorház története

 A Lancashire Enterprises által 1991-ben készített üzleti terv megalapozta a nyíregyházi Inkubátorház működését is. A Pittsburgh-ből érkező előadók segítettek az alapítás körüli teendőkben. 1991-ben Nyíregyháza Megyei Jogú Város és a PRIMOM Alapítvány által aláírt szerződés alapján az alapítvány a volt szovjet laktanya területén Inkubátorház működtetését kezdte meg, mely területet az önkormányzat hosszú távon, ingyenesen biztosította, ezzel támogatva a kezdeményezést.

Az ingatlan 11.000 m2 területen található a várost körülvevő körút mentén, a városcentrumtól másfél, a vasútállomástól 2 km-re helyezkedik el.

Az ingatlanon található épületek 4 ütemben kerültek felújításra, valamint új létesítmények is épültek.

 

I. ütem 1992. január 545 m2
II. ütem 1992. július 1.137 m2
III. ütem 1994. május 600 m2
IV-V. ütem 1997. december 1.113 m2
ÖSSZESEN:   3.395

 

Az I. ütemben egy kétszintes irodaépület (A) került felújításra. Az épületben jelenleg 23 iroda szolgálja ki az igényeket.

Előtte:                                                                                      Utána:

                      

 

A II. ütemben műhelyek (C, D, H) kerültek kialakításra. 1.000 m2-en 20 db helység (műhely, üzem, tanterem, stb.) került kialakításra.

 

                                         

III. ütemként 1994-ben került sor a 100 fő befogadására alkalmas konferenciaterem és a 200 m2-es kiállítócsarnok kialakítására, amely alkalmas az Alapítvány és a vállalkozások által szervezett rendezvények (kiállítások, vásárok, képzések, konferenciák, stb.) lebonyolítására. Az épület tetőtérben rendelkezésre áll egy vállalkozói klubhelyiség, amely barátságos berendezésével kiválóan alkalmas csoportépítő, személyiségfejlesztő tanfolyamokra.

 

A lovarda átalakítása

                                        Előtte:                                                                      Utána:

                                              

 

A konferenciaterem kialakítása

                                        Előtte:                                                                  Utána:

                                            

 

A legnagyobb volumenű beruházás a flamand kormány által inkubátorház fejlesztésre kiírt pályázat eredményeképpen felépülő új épület volt 1998-ban. A flamand támogatási alap – kiegészülve a Magyar Kormány helyi decentralizált területfejlesztési alapjával és az 

MVA/PHARE forrásokkal – két új épület megépítését tette lehetővé. Ezek közül az egyikben egy étterem is található, valamint irodák bérelhetők.

Az új épület elnevezése Flamand Centrum lett, ahol 30 iroda és tárgyalóterem található. Célja volt, hogy a régióba vonzza az EU tagországainak vállalatait, és helyet biztosítson a velük együttműködő hazai vállalkozásoknak, hogy azok méltó körülmények között egyenrangú partnerként jelenhessenek meg.

 

A Flamand Centrum

                                            Nappal:                                                                 Este:

                                           

 

Unió étterem

 

 

Néhány fejlesztési projekt a fontosabb referenciáink közül – teljesség igénye nélkül - melyben az Alapítvány szakemberei közreműködtek:

 
Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom