ROP - KKV tanácsadás az Észak-alföldi régióban

Vállalati tanácsadás szolgáltatás támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére

2015-ben zárult le a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány által – konzorciumi partnereivel végrehajtott - ÉAOP-2009-1.1.4. számú, ROP „KKV tanácsadás az Észak-Alföldi Régióban” c. vállalkozás-fejlesztési program, amely teljes költségvetése: 500 Mió Forint volt.
Partnereink: Hajdú Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Iparszövetség.


PRIMOM Alapítvány (mint támogatás közvetítő) vissza nem térítendő támogatási forrást biztosított a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei mikro-, kis- és közepes vállalkozások részére a tanácsadási igényeik megfinanszírozására.
A projekt keretében 2011-2014. között finanszírozott 87 megyei vállalkozás összesen 166 millió Ft támogatáshoz jutott, max. 50 %-os támogatási intenzitás mellett.


Megyei eredmények:
A projekt keretében 2011-2014. között finanszírozott 87 megyei vállalkozás összesen 166 millió Ft támogatáshoz jutott, max. 50 %-os támogatási intenzitás mellett. Az össz projektérték meghaladta a 394 millió forintot. Az elnyerhető támogatás minimális összege 100.000 Ft, maximális összege 8.000.000 Ft volt.

Összesített régiós eredmények:
A projekt időtartama: 2010. 11. 02. – 2015. 04. 30.
A benyújtott pályázatok száma a régióban: 448 db
Ebből kifizetett támogatási igények száma a régióban: 248 db
Megkötött szerződések támogatástartama a régióban: 415 millió Ft


A program tartalma, szakmai háttere:
A projekt az ÉAOP-2009-1.1.4. számú, ROP „Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis- és középvállalkozások részére” felhívás keretében teljesült azzal a céllal, hogy a kihelyezett vissza nem térítendő támogatásokkal lehetőség legyen üzleti tanácsadás igénybevételére a vállalkozások indításához, eredményes működtetéséhez.

Támogatás a kezdő és már működő vállalkozások 12 szaktanácsadási területen belül igényelhették, amik közül a legnagyobb érdeklődés az online megjelenés, e-kereskedelem, a marketing, a szervezetfejlesztés és a vállalati stratégia témakörökhöz kapcsolódó tanácsadások iránt mutatkozott.

A tanácsadások kizárólag a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által, szakterületenként akkreditált tanácsadókon keresztül valósulhattak meg: egy komoly szakmai előszűrést követően országosan 552 szakértő-tanácsadó kapott jogosultságot a projekt keretében tanácsadás nyújtására. Vagyis a támogatást igénylő vállalkozások egy minősített tanácsadói hálózatból választva juthattak hozzá a tanácsadásokhoz.

A pályázat keretében támogatásra kerülő tanácsadási szolgáltatásnak az Észak-alföldi régió területén kellett megvalósulniuk. Azaz kizárólag a régióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozások vehették igénybe a szolgáltatást.

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom