HURO-INVEST PROGRAM

Ingatlan beruházási projekt a határokon átívelő magyar-román gazdasági kapcsolatokért.

A PRIMOM Alapítvány Szatmárnémeti Város Önkormányzatával partnerségben 2012-ben sikeresen pályázott a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. keretében, az „Ingatlan beruházás kétoldalú, magyar-román KKV fejlesztési együttműködés céljából” c. projekttel (röviden: HURO-INVEST Program).


A projekt összköltsége: 1.917.005,58 EUR
A támogatás összege: 1.591.724,79 EUR
A Projekt időtartama: 2013.01.01 – 2015.12.01.

 

Az Alapítvány Nyíregyháza Megyei Jogú Városától megvásárolta, majd a pályázat keretében felújította a Nyíregyháza, Luther u. 16. sz. alatti ingatlant, megőrizve annak műemlékvédelem alatt álló jellegét.

         

 

2012-ben kapta meg az Alapítvány az építési engedélyt, 2013. januárban megkezdődött a projekt megvalósítása. 2015. december 16-án hivatalosan átadásra került az épület, mely egyben helyt az a PRIMOM Alapítvány munkaszervezetének is.

           

 

A Szatmárnémeti Önkormányzat által felújításra került ingatlanon egy „Kézművesek háza” kapott helyet, amelyben műhelyeket, tantermeket, konferencia és kiállító termet alakítottak ki, ezzel segítve a KKV-k fejlődését, erősödését, terjeszkedését mind a hazai mind a magyarországi piacokon.

           

 

A beruházás célja az volt, hogy a határ mindkét oldalán, Nyíregyházán és Szatmárnémetiben egy-egy magyar-román Vállalkozói Irodát hozzanak létre, amelyekben olyan vállalkozói-szolgáltatás valósul meg, ahol ingyenes szolgáltatások biztosítása teszi lehetővé a magyar-román KKV-k üzleti együttműködéseinek erősödését, a gazdasági versenyképességük növelését, piaci pozíciójuk javítását, vállalkozói kultúrájuk fejlesztését, piaci expanziót támogató ismeretek elsajátítását.

A projektpartnerek fontos feladatul tűzték ki, hogy a határmenti vállalkozásokat segítő szervezetek között sokkal szorosabbra fűzzék az együttműködést, hogy a jövőben több, sikeres vállalkozássegítő és élénkítő projekt valósulhasson meg.

 

A projekt holnapja: http://huro-invest.eu

 

A magyar-román vállalkozói iroda szolgáltatásai:

* Nemzetközi üzleti tanácsadás, országinformációk biztosítása

* Üzleti partnerek felkutatása

* Szakmai programok, üzleti tárgyalások szervezése

* Vállalkozások képviselete nemzetközi szakmai kiállításokon

* Szakmai programok, üzleti tárgyalásokon való részvétel biztosítása

* Európai Unió piacain való megjelenéshez tanácsadás biztosítása

* Technológiai transzfer támogatása

 

Az iroda szolgáltatásainak nagy része ingyen vehető igénybe a vállalkozások számára.

 

A magyar-román vállalkozói iroda elérhetőségei:

4400 Nyíregyháza, Luther u. 16.

Mészáros Éva

Tel: 42/799-150

infohuro@primom.hu

 

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom