EaSI Technikai Segítségnyújtás

Alapítványunk sikeresen pályázott az Európai Befektetési Bankhoz az EaSI Technikai Segítségnyújtás programra. 

Az EaSI Technikai Segítségnyújtás egy európai szintű finanszírozási eszköz, mely a Foglalkoztatás és Szociális Innováció (EaSI) program részét képezi. Célja, hogy növelje a mikrovállalkozások és sebezhető csoportok számára rendelkezésre álló mikrohitelek elérhetőségét, támogassa a mikrofinanszírozási intézmények kapacitásépítését.

Segítséget valamint üzletfejlesztési eszközöket kínál az európai mikrohitelezők és a szélesebb európai mikrohitelező szektor számára. A „fi-compass” program keretein belül egyedülálló tanácsadói szolgáltatásokat nyújtó platformként az EaSI technikai segítségnyújtás (EaSI TA) intézményi minősítést és testre szabott képzést nyújt a pályázó és kiválasztott európai mikrohitelezők számára.

Az EaSI TA célja, hogy segítse a pályázó mikrofinanszírozó szervezeteket az Európai Mikrohitelezési Eljárási és Beszámolási Szabványokat érintő kritériumoknak való megfelelésben.

Európai Mikrohitelezési Eljárási és Beszámolási Szabványok az Európai Bizottság által kidolgozott Magatartási Kódexet jelentik, mely Kódex fontos szerepet játszik az ügyfélbarát jó gyakorlatok terjesztésében az európai mikrofinanszírozók körében. A Kódex irányelveket fogalmaz meg, amelyek segítségével a szektor könnyebben tud szembenézni a hosszú távú finanszírozáshoz való hozzáférés által támasztott kihívásokkal.

A program keretében kapott képzés és tanácsadás az ügyfél- és befektetői kapcsolatokra, a vezetés-irányításra, a vezetői információs rendszerek működtetésére és a kockázatkezelésre fókuszált és jelentősen segítette a szervezet fejlődését is, amelynek hozadéka, hogy a működés transzparensebbé, szabályozottabbá vált, nemcsak a menedzsment, de a Kuratórium és a Felügyelő Bizottság számára egyaránt.

 

Közreműködő szervezetek:

Európai Bizottság – az Európai Mikrohitelezési Eljárási és Beszámolási Szabványok – ajánlás kibocsátója

Európai Befektetési Bank – az EaSI Technikai Segítségnyújtás program koordinátora

MicroFinanza Rating – a mikrofinanszírozó szervezetek értékelését végző szervezet (Olaszország)

Frankfurt School – az EaSI TA képzéseit szervező szervezet (Németország)

 

A képzést végző szakemberek az alábbi szervezetektől érkeztek:

Peter Barta – EUROM Consultancy & Studies (Tanácsadó cég, Románia)

Gabriela Mihaly – FAER (Mikrofinanszírozó szervezet, Románia)

Kulcsár Péter – PERSOLOG (Humánerőforrás fejlesztő tanácsadó szervezet, Románia)

Vargáné Dr. Bosnyák Ildikó – főiskolai docens Nyíregyházi Egyetem, Gazdálkodástudományi Intézet

Patyán László – Okleveles szociális munkás

Lengyelné Petris Erika – Belső kontroll szakértő

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom