Sikeres évet zárt az Alapítvány- 2018.05.18
Sikeres évet zárt az Alapítvány

2018. május 11-én ülésezett a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány kuratóriuma, melyen a 2017. év értékelése mellett szó esett a szervezet előtt álló új feladatokról is.

Az Alapítvány kuratóriuma több döntés mellett elfogadta a beszámolót a munkaszervezet 2017. évi tevékenységéről, kiemelten elismerték az apparátus munkájának eredményességét és azt a törekvését, hogy működését az Európai Bizottság szabványához igazítsa, reményeik szerint megalapozva ezzel a mikrohitelezési tevékenységének jövőjét. A kuratórium értékelte az év sikeres programjait szakmai, pénzügyi és társadalmi hatásának szempontjából egyaránt. A PRIMOM Alapítvány a több mint 3000 regisztrált ügyfél mellett, további 400 vállalkozó számára nyújtott információ, míg 92 vállalkozás vette igénybe az emelt szintű személyre, vállalkozásra szabott tanácsadást, a finanszírozás, a vállalkozásvezetés, a nemzetközi kapcsolatok területén. Elhangzott, hogy közhasznú alapítvány szakmai rendezvényein több mint 250 vállalkozás vehetett részt és szerezhetett új ismereteket a megyei gazdasági szféra szinte minden területén. Az Alapítvány kiemelt figyelmet szentel a megyei gazdaság fejlesztésében az agárágazatnak és a kezdő vállalkozások támogatásának egyaránt. Ez utóbbi tevékenysége a mikrohitel biztosítása, melyet 2017. évben 18 vállalkozó 112 millió Ft összegben vett igénybe. A hitelkonstrukció olyan gazdálkodó szervezetek számára is optimális forrást kínál, melyek valamilyen okból nem juthatnak hozzá banki kölcsönhöz. 

Kuratórium tagjai, tájékoztatást kaptak az Alapítvány égisze alatt működő Enterprise Europe Network iroda szolgáltatásainak folyamatos bővüléséről, szakmai programjairól, valamint az inkubátorház működésének eredményeiről is. 

A jövőre nézve is hozott fontos döntéseket a kuratórium, melyek közül kiemelkedik az a saját forrásból hamarosan induló két mikrohitel-konstrukció, ami méltán számíthat a vállalkozások kiemelt érdeklődésére, hiszen  további gazdasági ágazatok művelői számára is hozzáférhető lesz. Természetesen a már meglevő konstrukciókat továbbra is igénybe vehetik a vállalkozások.

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom