Nemzetközi lehetőségek- 2018.05.09
Nemzetközi lehetőségek

A PRIMOM Alapítvány Enterprise Europe Network irodájában számos új érdekes programhoz csatlakozhatnak az érdeklődő vállalkozások, mely szolgáltatásokat térítésmentesen vehetik igénybe. Elsősorban agrárvállalkozások számára aktuális három új programról adunk tájékoztatást.

A számtalan Magyarországon megrendezett program mellett örömteli, hogy a gazdálkodó szervezetek egyre inkább érdeklődnek a külpiacok iránt, így ennek az igénynek is igyekszik megfelelni az iroda széleskörű szolgáltatásokat biztosítva számukra. A következőkben néhány aktuális, támogatással térítésmentesen igénybe vehető programra hívjuk fel az agrárvállalkozások figyelmét. Természetesen minden más szektorban működő vállalkozás számára is elérhetőek szolgáltatásaink, friss információink.

Az Európai Unió által kiemelten támogatandó ágazatok közül az agrárvállalkozások számára lehet érdekes az a berendezés, melyet jelenleg 100%-os támogatással vásárolhatnak meg. Ez az új eszköz alkalmas arra, hogy foto-elektronikus eljárással ellenőrizze az élelmiszerek minőségét, elválasztja a szennyezett terményeket. A berendezést a gyártó cég vállalkozásra szabottan készít el, alapos előkészítést követően. A betakarított termék, illetve a késztermék mellett a termelésben is bevethető a technológia, mely segíti a talaj folyamatos ellenőrzését, valamint információkat ad egy-egy termés érettségi szintjének állapotáról is, így optimalizálható a betakarítás időpontja. Egy-egy projekt megvalósítási ideje várhatóan 7 hónap, folyamatosan várják agrár és élelmiszeripari vállalkozások jelentkezést.

A szakmai programok közül kiemelkedik a november 26-30. között Szöulban megrendezendő élelmiszeripari kiállítás és üzleti találkozó, melyre szinte teljeskörű támogatást – az utazás kivételével minden költséget átvállalnak a szervezők – igényelhetnek a résztvevők. Ide várnak mindenkit, akit érdekel ez az igen jelentős piac, de különösen a bioélelmiszerek és – italok iránt érdeklődnek. Az ezt előállító vállalkozások számára a támogatás tartalmaz egy 9 négyzetméteres felszerelt kiállítási standot is, ahol lehetőség van a termékek bemutatására. Külön értéke az eseménynek, hogy a régió legnagyobb élelmiszeripari vásárának ideje alatt kerül rá sor. Az érdeklődők jelentkezését 2018. június 8-ig várják.

Különösen a nagykereskedelmi vállalkozások számára lehet érdekes az a dán üzleti fórum, idén szeptember 6-7-én, Aarhausban ahol szintén térítésmentesen vehetnek részt (teljes költséget a szervezők fizetik meg a kiválasztott vállalkozások egy-egy képviselőjének) az érdeklődők. A fórumon a dán italgyártók szinte mindegyike bemutatja termékeit.

További információk: 42/799 150 primomeu@chello.hu címen kérhetők.

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom