Évértékelő kuratóriumi ülés- 2022.11.29
Évértékelő kuratóriumi ülés

A PRIMOM Alapítvány kuratóriuma 2022. november 25-én megtartotta évértékelő ülését.

Czomba Csaba, elnök tájékoztatást adott az Alapítvány 2022. év eddig elért eredményeiről és megvitatták, majd elfogadták a 2023. évi tervet is.

 

Az Alapítvány a negatív gazdasági környezet ellenére, az eredményes gazdálkodásának és a stabil pénzügyi alapoknak köszönhetően tovább működteti a mikrohitel programokat, a csak a törlesztési moratórium révén kb. 70 millió Forint támogatást adott a hitelezett vállalkozásoknak 2020-2022-es években. Jelenleg 444 vállalkozást 1,9 milliárd Forinttal hitelezünk.   

 

A szakmai tevékenységet tekintve is sikeresnek bizonyult a 2022. esztendő, hiszen számos eseményt szerveztek a megyei mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A programok a vállalkozások tényleges igényéhez igazodva biztosítottak tanácsadást, új információkat az adózás, a pályázati lehetőségek, az innováció, digitalizáció, a forráshoz jutás és a nemzetközi kapcsolatok bővítésének lehetőségei területén. Együttműködő szerződéses partnereink – teljesség igénye nélkül: Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, kamarák, Magyar Fejlesztési Bank, Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

A kuratórium elnöke elmondta, hogy az Alapítvány jelenleg három komoly projektet valósít meg, melyek támogatást nyújtanak a megyei KKV-k számára a zöld és digitális átállásban, a fenntarthatóság tudatosításában, valamint a nemzetközi pályázatokon való részvétel, üzleti partnerközvetítés ezáltal a  kapcsolatok fejlesztésében.

 

Czomba Csaba elnök a jövő évről elmondta, hogy továbbra is szigorú gazdálkodást terveznek, de a meglevő szolgáltatásokat továbbra is biztosítják a vállalkozások számára.

Az esemény ünnepélyes pillanataiban adta át Czomba Csaba kuratóriumi elnök az Alapítvány érdekében végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként a PRIMOM Díjat, melyet ebben az évben Hargitainé Tolnai Andrea, ügyvezető igazgató helyettes érdemelt ki. Gratulálunk!

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom