EEN All Staff Nyíregyháza 2018. - 2018.10.01
EEN All Staff Nyíregyháza 2018.

2018. szeptember 19-21. között Nyíregyházán találkoztak az Enterprise Europe Network magyarországi munkatársai.

Az Európai Bizottság támogatásával működő, 10 éves fennállását ünneplő nemzetközi hálózat – mely 67 országban van jelen, közel 3000 tanácsadóval várja a kis- és középvállalkozások érdeklődését térítésmentes tanácsadó szolgáltatásaival.

 

A szakmai programon megjelent Erwan Le Guen, brüsszeli projektvezető és Pető Katalin, uniós pénzügyi szakértő is. A megnyitót megtisztelte részvételével Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke, aki köszöntőjében a megye dinamikus fejlődéséről adott rövid képet az egybegyűlteknek. A plenáris ülésen Erwan Le Guen az uniós elvárásokról adott tájékoztatót, melyek a 2020. utáni változásokkal teli időszakban iránymutatásként szolgálnak majd, hogy az iroda munkatársai még inkább személyre szabott, vállalkozásspecifikus tanácsokat biztosítsanak az érdeklődő vállalkozásoknak. Az EEN irodahálózat elsődleges célja, a külpiac iránt érdeklődő vállalkozások információval való ellátása, üzleti partnerek közvetítése, valamint külföldi és hazai kiállításokon való kollektív megjelenés, illetve üzletember-találkozók szervezése. A hazai hálózatban eddig közel 7000 vállalkozás vett részt szakmai programokon, 1700 vállalkozás tanácsadásban, és 295 sikeres üzlet köttetett a munka eredményeként. A találkozón a munkamegbeszélések mellett szakmai workshopokra is sor került, ahol a Nyíregyházi Egyetem agrárkutatásainak aktuális területeit mutatta be Dr. Kovács Zoltán, rektorhelyettes, de megismerhették a megyei fiatal innovátorok aktuális nemzetközi eredményeit az „okos kesztyűt” és a víz alatti felderítő robotot, Zsigó Zsolt, a Bánki Donát Műszaki Középiskola tanára előadásából. Nagy érdeklődésre tartott számot Furkóné Szabó Marianna a megyei TDM iroda vezetője, aki az innovatív turizmus lehetőségeit mutatta be Nyíregyházán, rövid módszertani tájékoztatót is nyújtva. A tanácskozások mellett természetesen a város turisztikai látványosságainak megismerésére is volt idő, mely elnyerte a látogatók tetszését. Az iroda a továbbiakban is várja a megyei érdeklődő vállalkozások jelzéseit, érdeklődését a PRIMOM Alapítvány Luther u. 16. sz alatti épületében.

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom