15 milliárd Ft hitel kihelyezése- 2019.05.06
15 milliárd Ft hitel kihelyezése

A PRIMOM Alapítvány a közelmúltban mérföldkőhöz érkezett, hiszen a kihelyezett hitelösszeg elérte a 15 milliárd forintot

A PRIMOM Alapítvány a közelmúltban mérföldkőhöz érkezett, hiszen a kihelyezett hitelösszeg elérte a 15 milliárd forintot. Az Alapítvány ünnepélyes keretek között adta át Galambosné Katkó Hajnalka kisvárdai egyéni vállalkozónak - akinek a hitelfelvételével érte el az Alapítvány a 15 milliárd Ft hitelkihelyezést - az emléklapot ebből az alkalomból.

A rendezvényen részt vett Dr. Braun Márton a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője, Seszták Oszkár a megyei közgyűlés elnöke és Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

Czomba Csaba, a PRIMOM kuratóriumának elnöke elmondta, hogy nagyon büszkék, hogy 15 milliárd forinttal segítették a megyei vállalkozásokat, és a célcsoport továbbra is azok a mikrovállalkozások, akiknek a kereskedelmi bankok nem adnak hitelt.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke a kilencvenes évek elejére emlékezett vissza köszöntőjében: A mikrohitelezés beindulása komoly segítséget jelentett a gombamód szaporodó vállalkozásoknak. 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is gratulált a PRIMOM eddigi munkájához. Hangsúlyozta,  nagyon fontos, hogy a város gazdasági szférájának a szerkezete sokszínű legyen. Nemcsak a nagyvállalkozások és a milliárdos beruházások fontosak, hanem a mikro- és kisvállalkozások is és ebben sokat segít a mikrohitel, a PRIMOM is.

Dr. Braun Márton, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója kiemelte: A vállalkozókat az első igazi, banki hitelhez-jutáshoz is segíti a mikrohitel. Megtanulják az igénylők a hitelfelvétel logikáját, hogyan kell üzleti tervet készíteni, gyakorlatilag a bank- és hitelképessé válást támogatja ez a konstrukció és nagyon jó, kedvező volt mindig, most is!

Hargitainé Tolnai Andrea, az alapítvány mikrohitel-igazgatója röviden bemutatta az Alapítvány 1992 óta működő mikrohitelezési tevékenységét, elmondta, hogy több mint 500 ügyféllel rendelkeznek, akiknél most is több mint 1,5 milliárd forint van kihelyezve. 

 

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.
Primom