Sikeres üzletemberek az EEN követei- 2020.03.10
 Sikeres üzletemberek az EEN követei

Az Európai Bizottság által létrehozott Enterprise Europe Network (EEN) 2013. óta választja meg követeit hazánkban

Az Európai Bizottság által létrehozott Enterprise Europe Network (EEN) 2013. óta választja meg követeit hazánkban, olyan vállalkozások képviselőinek személyében, melyek aktív külpiaci kapcsolatokkal rendelkeznek. Az EEN követek jó példákkal, jó gyakorlatok megosztásával népszerűsítik az ingyenes szolgáltatásokat a hazai kis- és középvállalkozások körében A személyes példák bemutatása, melyet a tanácsadás eredményeként értek el bíztatja a vállalkozásokat a szolgáltatások igénybevételére. Az A jó példák és jó gyakorlatok hitelesen képesek közvetíteni azt a fő célt, miszerint a magyar kis-és közepes vállalkozások számára kiugrási lehetőséget tartogat az új exportpiacok elérése.

 Az Enterprise Europe Network (EEN) az Európai Bizottság által életre hívott, több mint 60 országban, 3000 szakértő közreműködésével működő vállalkozásfejlesztési hálózat, melynek célja az európai kkv-k nemzetközi növekedésének elősegítése, kapcsolatrendszerük bővítése.

Az EEN fő szolgáltatásai:

 Külpiacra lépés: A külpiacra lépési tanácsadás keretein belül a tanácsadók felmérik a vállalkozás üzleti helyzetét, gazdasági potenciálját és javaslatot tesznek új piacokon való megjelenésre, közreműködve a kialakítandó stratégia felépítésében is.

Finanszírozás: Az EEN tanácsadók a vállalkozások igényeihez igazítva igyekeznek széles körben feltérképezni a vállalkozás céljait szolgáló hazai és nemzetközi pénzügyi forrásokat, de akár befektetők keresésében, illetve közös projektekben való közreműködéssel is támogatják az üzleti sikerek realizálását. Teszik mindezt térítésmentesen és sikerdíjaktól mentesen.

 Innováció: Az EEN szellemi tulajdonjog védelmi kérdésekben is információkkal szolgál az érdeklődő vállalkozásoknak. Az IMP3rove program segítségével tanácsadóik segítik a vállalkozást innovációs potenciáljának felmérésében, javaslatot téve a fejlődés terülteinek fő irányvonalaira is.

 

Annak érdekében, hogy az EEN    szolgáltatásai minél több vállalkozáshoz eljussanak, a magyarországi irodahálózat létrehozta az Enterprise Europe Network követ programját, az országok közül elsőként, melyet azóta számos uniós országban nagy sikerrel vezettek be. Nagy megtiszteltetés, hogy az Enterprise Europe Projekt végrehajtásáért felelős KKV-ügyi Végrehajtó Ügynökség (EASME) a 2013-ban az év jó gyakorlatának választott.  Az EEN országosan hozzáférhető szolgáltatásait a hazai hálózat 8 tagja biztosítja az érdeklődők számára. A konzorcium tagja partnerenként választják meg követeiket, olyan vállalkozók személyében, akik már sikeresen vették igénybe az EEN tanácsadását, és ennek eredménye üzleti fejlődésükben is megjelenik. A követek hozzájárulnak a konzorciumi szolgáltatások népszerűsítéséhez, valamint személyes példával inspirálják a hazai KKV-kat a külpiacon való megjelenésre. A követeke meghívást kapnak minden partneri rendezvényre, ahol lehetőséget kapnak tapasztalataik megosztására, ismertetve az EEN előnyeit, de nem utolsó sorban új partnereket is találhatnak munkájuk során.

Az új követek ünnepélyes kinevezésekor a korábbi követek nem veszítik el korábbi kinevezésüket, mert az határozatlan időre szól. A PRIMOM Alapítvány, mint az EEN megyei irodájának működtető szervezete 2020. évben Kováts Dánielt, a Nyírlift Kft. ügyvezető igazgatóját nevezte ki követté.

 

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.