Agráripari Szakmai Nap- 2019.11.19
Agráripari Szakmai Nap

Merre tovább agrárium? Az agrárágazat aktuális kérdései

Ebben a témában szervezett szakmai konferenciát és termékbemutatót 2019. november 12-én a PRIMOM Alapítvány, együttműködve a Nyíregyházi Egyetemmel.

A PRIMOM Alapítvány elkötelezett a megyei agrárágazat fejlesztése iránt, és kiemelt feladatának tekinti a helyi termékek fogyasztásának ösztönzését. E cél megvalósítása érdekében szervezett negyedik alkalommal szakmai napot együttműködve a Nyíregyházi Egyetemmel, mely fórumon lehetőség nyílt a termelők és gyártók számára a fogyasztói igények megismerésére, továbbá a tudomány és a termelés szorosabb együttműködésének megteremtésére.

 

A szakmai programon az agrárvállalkozások friss információkat kaphattak az Európai Uniós Közös Agrárpolitika jövőbeni irányvonalairól, tájékozódhattak aktuális földügyi változásokról, de a hazai és nemzetközi forráslehetőségekről is. A nemzetközi konferencián szó volt a genetikailag módosított élőlények körüli megoldatlan problémákról is, valamint az új szárazságtűrő gabonafajtákról is.

 

A konferencián magyar, román és szlovák vállalkozások, illetve vállalkozásokat tömörítő szervezetek képviselői is részt vettek.

A konferencia megszokott kísérőprogramjaként megyei élelmiszeripari termékek bemutatójára került sor, ahol a látogatók megkóstolhatták megyénk ízeit. A kiállítók között számos, az egészséges életmódot támogató termékek mellett édességeket, mangalicatermékeket valamint sajtokat és gyümölcsleveket előállító termelők is megjelentek.

Hírlevelünkön keresztül folyamatosan tájékozódhat aktuális forráslehetőségekről, vállalkozóknak szóló tematikus információkról, ingyenes tanácsadás igénybevételi és rendezvény-részvételi lehetőségekről, partnereket kereső külföldi és belföldi vállalkozásokról, kiadó iroda és műhely lehetőségeinkről és további Önnek kínált szolgáltatásainkról.